Uudenvuoden lupauksia

25.1.2019

Vuosi vaihtui sään puolesta myrskyisissä merkeissä Ison Rikkaan urakoitsijan hirsikartanolla. Raketit piti ampua jo alkuillasta, etteivät olisi lentäneet ihan mihin sattuu ja eipä noita olisi puolenyön aikaan lumipyryn seasta koko lentoradan matkalta edes kunnolla nähnytkään.

Saas nähdä, milloin koko rakettihomma kielletään. Norjassa tiemmä on ollut jo useamman vuoden myyntikielto tavallisille kansalaisille ja jos Tiina saisi päättää, niin ainakin Isolta Rikkaalta ja minulta olisi jo kielletty.

Vähintä olisi kuulemma, että rakettien ammunnassa olisi sama promilleraja kuin autolla ajossa, mikä käytännössä tarkoittaisi meille kahdelle absoluuttista kieltoa uudenvuodenaattona.

Pohdimme siinä joukolla, mitä hyvää lupaisimme uudelle vuodelle. Laihduttaminen, viinan juonnin vähentäminen ja kiroilun välttäminen nyt tietenkin oli helppo luvata, niin kuin parina kymmenenä edellisenäkin uutenavuotena. Seuraavat asiat sitten lupasimme Ison Rikkaan kanssa:

- Emme haali laskukauden alkaessa alihintaista työkantaa ihan vain työllisyyden ylläpitämiseksi. - Emme tarjoa mulkeroille rakennusurakoitsijoille yhtään urakkaa – ja jos kuitenkin tarjoamme, niin ainoastaan reiluun ylihintaan.

- Otamme koulutussopimuksilla maksimaalisen määrän työssäoppijoita, joista pidämme niin hyvän huolen kuin vain mahdollista.

Tiinalle lupasin vielä erikseen: - En kaiva nenääni – ja jos kuitenkin kaivan, niin en ainakaan ruokapöydässä.

- En kotona pissi seisaaltani – ja jos kuitenkin pissin, niin en ainakaan juovuksissa enkä lattialle.

Tiina puolestaan lupasi, että niin kauan kuin pidän nuo hänen mukaansa hiukan naurettavatkin lupaukseni, niin meillä tarjotaan sekä pyttipannua että läskisoosia kumpaakin vähintään kerran kuussa.

Hyvää uutta vuotta kaikille!

Tiina ja Topi