Viisas vai älykäs?

20.6.2018

Olimme porukalla pohtimassa ja parantamassa maailmaa yleisesti ja sähköistysalaa erityisesti. Tällä kertaa tavoitteena oli alan trendin mukaan terveellistää osallistujien elämää ja paikaksi oli varattu Vierumäki. 

Minäkin muiden rohkeiden ohella osallistuin reilun viiden vuoden tauon jälkeen kuntotestiin. Useimmat lukemat olivat kehittyneet: ikä lisääntynyt, paino noussut, vyötärön ympärys venynyt, jne. Poikkeuksen teki pituus, joka oli pysynyt välilevyjen litistymisestä huolimatta jokseenkin ennallaan! 

Muista tuloksista ei tässä sen enempää kuin että Tiina lupasi sauvakävelyttää minua viikoittain, vaikka minä esitin ensisijaisesti jonkin muun yhteisen liikuntaharrastuksen lisäämistä samalle tasolle kuin silloin, kun viimeksi olin hoikka poika.

Vaalivuosi lähestyy ja poliitikkojen puheet alkavat muuttua löysemmiksi ja täysin vastuuttomiksi. Pohjat on toistaiseksi lyönyt demarien Rinne eläkehöpinöillään. Vierumäellä mukana ollut Iso Rikas urakoitsija totesikin, että Rinne on elävä todiste tunnetulle totuudelle, että ihminen voi olla älykäs olematta vähääkään viisas. Mies lukee juristiksi parissa vuodessa, mutta päästelee suustaan suuria sammakoita, jotka eivät vähänkään viisaan ihmisen suuhun mahtuisi ahtamallakaan.

Sähköliiton uudet keisarit torppasivat kesän kynnyksellä muutaman sadan asentajaopiskelijan kesätyöt jättämällä allekirjoittamatta kymmenisen vuotta voimassa olleen sopimuksen, jonka mukaan kesäheikkejä voisi ottaa, vaikka firmassa olisi joku irtisanottu asentaja takaisinottovelvollisuuden piirissä.

Tämä tilanteessa, jossa kaikki vähänkään viisaat – ja useimmat vähä-älyisetkin – ymmärtävät, että ainakaan kasvukeskuksissa ei työttömänä ole kuin tavalla tai toisella työrajoitteisia ns. sähköasentajia. 

Päätöksestä suivaantunut Pitkätukka teki asiaa kiroillessaan oman analyysinsä meidän vajaan viidenkymmenen asentajan porukasta ja totesi, että liittoon kuuluvien keskimääräinen KTA on siinä 16 euroa ja liittoon kuulumattomien 24 euroa. MOT totesi jo aikanaan lukion pitkän matematiikan opettajakin.

Hyvää kesää kaikille! Minä kaivan Hondan tallista, istutan Tiinan takaistuimelle ja suuntaan keulan kohti Pohjois-Italiaa. 

Il vino e la verita; stomaco pieno, buona mente!

Terveisin; Topi