Räjähtäviä kondensaattoreita

22.8.2018

Airbus A333Seuraavaksi vuorossa on kauan odotettu loma ja matka Dubliniin.

Kesä liukui jälleen ohi kuin huomaamatta ja on aika suunnata huomiota pikkuhiljaa koulun suuntaan. Koulun aloittaminen on vuodesta toiseen täynnä uuden odotusta ja normaaliin arkeen palaaminen tuntuu hyvältä. Nyt minulla alkaa kolmas vuosi, joka tarkoittaa sitä, että kandia pitäisi jollain aikataululla alkaa pohtia. Itse en ole täysin pystynyt irrottautumaan koulumaailmasta kesälläkään, sillä olen hoitanut puheenjohtajan vastuita ja pyörittänyt kiltaa.

Räjähtänyt kondensaattoriOma syksyni on opintojen osalta hyvin käytännönläheinen. Minulla on kaksi elektroniikkapaja- kurssia; toinen kuuluu kandiohjelmaani ja toinen tuotekehityksen sivuaineeseeni. Käytännön opintoja minulla on ollut jo ensimmäisenä vuonna sähköpajakurssilla. Aluksi suhtauduin käytännön kursseihin hieman varauksella, mutta ainakin sähköpajakurssi osoittautui yllättävän hyödylliseksi. Piirianalyysin ja elektroniikan kurssit valottuivat aivan eri tavalla, kun pääsi testailemaan komponentteja käytännössä. Opin myös muutaman räjähtäneen kondensaattorin ja sulaneen johtimen jälkeen, että todellinen maailma ei toimi kuten paperilla kaavoissa. Odotan innolla, että näen, miten tuotekehityksen saa yhdistettyä elektroniikkakursseihin.

Kesä on jälleen kerran laittanut miettimään, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa. Töissä sähköala on osoittautunut vieläkin laajemmaksi, kuin osasin odottaakaan. Tällä hetkellä eniten minua kiinnostaa liikenteen, etenkin lentoliikenteen, sähköistys. Kävin muutama viikko sitten juttukeikalla Malmin lentokentällä katsomassa Suomen ensimmäisen sähkölentokoneen ensilentoa ja olin aivan myyty ajatukselle, että saisin joskus työskennellä esimerkiksi sähkölentokoneiden tuotekehityksen parissa. Muutenkin töissä on ollut parasta laaja katsaus koko alan hommiin ja olen aika varma, että tulevaisuudessa löydän mielekkäitä hommia.


Kiia