Kesäkandilla kandiksi

22.7.2019

Kesällä kerkeää ottamaan rennosti töistä huolimatta.Sain Sähköinfolta mahtavan tilaisuuden tehdä kandi kesän aikana töihin. Ajatus lähti hautumaan päässäni, kun etsin tammikuussa sopivaa projektia kesälle. Muutaman sattuman kautta ilmoittauduin rakennussähköistyksen kurssille ja innostuin rakennusurakoiden digitalisoimisesta. Ehdotin, että voisin tehdä jostain aiheeseen liittyvästä kokonaisuudesta kandin kesän hiljaisina kuukausina. Kandini otsikoksi muotoutui lopulta: digitaalisten tuotetietojen hyödyntäminen sähköurakoiden laskennassa.

Kandihuolet hälventyvät vedessä.

Tarkemmin kandini käsittelee kansainvälistä ETIM-tuoteluokittelustandardia ja sen hyödyntämistä urakkalaskennassa. Aihe oli minulle entuudestaan täysin tuntematon ja aluksi tieteellisten lähteiden vähyys ahdisti todella paljon. Lopulta kymmenien hakusanakokeilujen ja pienehkön haastattelututkimuksen jälkeen koko homma loksahti paikalleen ja kandin valmistuminen näyttää hyvältä. Kandia kirjoittaessa olen oppinut, että pitkän tekstin luominen on prosessi, joka vaatii lähinnä istumalihaksia ja tekstin tarkastamista aina kyllästymiseen asti.

Kesäkandin tekeminen osoittautui hyväksi ideaksi, sillä muiden kurssien puuttuessa sen tekemiseen pystyy suunnata kaikki stressivarat. Toki olen tehnyt muitakin töitä kesällä, ja se onkin tuonut mukavaa tasapainoa. Lisäksi kun kandin tekee töihin, aihe tuntuu helposti tärkeämmältä ja siten mielenkiintoisemmalta. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, kun kandia alkaa tekemään yritykselle, että kaikki ohjaajat ovat tietoisia sen laajuudesta, eikä työ paisu liikaa. Itselläni on ollut erittäin hyvä tuuri tämänkin osalta.

Ensi postauksessa käsittelen syksyn kuvioita ja vauhdilla lähestyvää vaihtoa Itävaltaan!


Kiia