Ensimmäisen vuoden opiskelijoille riittää töitä

4.8.2016

Lahden Koulutuskeskus Salpauksessa sähkö- ja automaatiotekniikkaa opiskelevan Erik Dahlin, 17, mukaan sähköalalta löytyy hyvin ja monipuolisesti kesätöitä myös ensimmäisen vuoden opiskelijoille.

Sähkö- ja automaatiotekniikkaa Koulutuskeskus Salpauksessa opiskeleva lahtelainen Erik Dahl sai kesätöitä Lahden LSK Electrics Oy:stä. Dahl kertoo yrityksen olleen hänelle entuudestaan tuttu aikaisemman kesätyön pohjalta, joten tämän vuoden kesätyöpaikka varmistui suhteellisen vaivattomasti.

Erik Dahl– Työtehtäviini kuuluu perussähköasentajan tehtävät, kuten esimerkiksi kaapelinveto, valaisimien ja pistorasioiden asennus, sekä kaapelihyllyjen asentaminen. Monipuolisuutta kesätöihin on tuonut eri työvaiheissa olevissa työkohteissa työskentely. Työkohteet ovat määräytyneet kiireellisyyden ja työvoiman tarpeellisuuden mukaan, Dahl sanoo.

Tekemällä oppii parhaiten

Erik Dahl päätyi sähköalalle opiskelemaan oman mielenkiinnon ja alalla työskentelevien tuttujen suosittelujen siivittämänä. Dahl suosittelee alalle hakeutumista, jos mielenkiintoa löytyy, sillä työssäoppimis- ja kesätyöpaikkoja löytyy hyvin. Hänen mukaansa Lahdessa on alan opiskelijoiden kannalta hyvä tilanne, sillä kesätyöpaikkoja on riittänyt myös opiskelutovereille.

– Opettajamme kertoi, että tänä vuonna poikkeuksellisen moni ensimmäisen vuoden sähköalan opiskelija on päässyt oman alan kesätöihin. Käytännössä kaikki, jotka hakivat töitä, myös niitä sai.

Vaikka Dahl painottaa käytännön töiden tärkeyttä, hän muistuttaa, että myös koulussa tapahtuva opetus on avainasemassa ammattitaidon kertymisen kannalta.

– Parhaiten oppii tekemällä, mutta koulussa opittu teoria on oleellista myös käytännön työtehtävissä.

Työmaalta toiselle mopolla tai pyörällä liikkuva Dahl kertoo olevansa tyytyväinen kesätyöpaikkaansa, ja toivoo saavansa jatkaa taas ensi kesänä samoissa hommissa. Jatkokouluttautuminen on Dahlin mielestä varteenotettava vaihtoehto, mutta hän kertoo haluavansa valmistumisen jälkeen alan töihin muutamaksi vuodeksi.


Alexandra Maltusch, teksti ja kuva