Käytännönläheistä työtä antennien parissa

9.7.2015

Vantaalainen Lauri Girsén on työskennellyt antenni- ja telealan hommissa jo parin vuoden ajan valmistumisensa jälkeen. Parasta alassa on Girsénin mukaan käytännönläheisyys ja monipuolisuus.

Lauri Girsén
Keudan ammattiopistosta elektroniikka-asentajaksi kaksi vuotta sitten valmistunut 19-vuotias Lauri Girsén työskentelee tällä hetkellä Taloverkko Oy:ssa apumiehen roolissa.

- Tulin Taloverkkoon ensimmäisen kerran hommiin opiskeluaikoina kolmen kuukauden harjoittelujaksolle. Siitä lähtien olen ollut täällä kesätöissä ja nyt valmistumisen jälkeen sitten ihan kokopäiväisesti, Girsén kertoo.

Elektroniikka-asentajan koulutus ei suoranaisesti vastaa antennialan työnkuvaa, mutta molemmat ovat kuitenkin tieto- ja tietoliikennetekniikan aloja. Apumiehenä Girsén pääsee tekemään hyvin vaihtelevia töitä, aina sinne missä apu on tarpeen.

- Eniten olen mukana antenniasennuksissa, koska ne ovat aina kahden miehen hommia. Katolla tehtävissä asennuksissa pitää olla aina kaksi henkeä mukana myös turvallisuussyistäkin. Myöskään antennimastoa ei jaksa yksin nostaa pystyyn. Antennisasennusten lisäksi iso osa työstä koostuu myös uudiskohteiden työmaista, joissa tehdään data- ja antennirasioiden
asennuksia, Girsén selvittää.

Antenniasennukset ovat Girsénin mielestä työn paras puoli, koska niissä pääsee tekemään itse paljon ja samalla oppii uutta.

- Kun näitä asennuksia on aikansa tehnyt, niin aika luontevasti ne jo käyvät, Girsén kommentoi.


Lauri GirsénGirsénillä on aina ollut yleinen kiinnostus sähkö- ja telealaa kohtaan, minkä takia hän hakikin alan koulutukseen. Myös elektroniikan kanssa puuhastelu on aina ollut hänelle mieleen.

-Parasta tässä telealassa on monipuolisuus. Alaan liittyvät niin satelliitti- ja antennitekniikka kuin myös data- ja nettipuolikin. Näissä töissä pääsee aina oppimaan uutta, mutta toisaalta asiat eivät myöskään ole liian vaikeita. Työnkuvaan pääsee siis sisäistymään melko helposti, eikä se vaadi pitkiä perehdytyksiä, Girsén kommentoi.

Jatko-opinnot eivät ainakaan tässä vaiheessa ole Girsénille ajankohtaisia. Ammattikorkeakoulu on kuitenkin jollain tasolla mielessä, mutta tällä hetkellä Girsén keskittyy nauttimaan työnteosta.

- Olen kyllä tyytyväinen alan töihin. Suosittelisin sähkö- ja telealaa kaikille käytännönläheisille, jotka tykkäävät tehdä käsillä ja joiden työintokin on sen mukaista. Lisäksi asentajan työ on hyvin liikkuvaa eli pääsee kiertelemään eri paikoissa, Girsén lopettaa.