Kesätöitä kannattaa paiskia vielä viimeisenä kesänä ennen valmistumista

1.8.2011

Mikko Niskanen. Kuva Moona KanteleMikko Niskanen, 24, opiskelee sähkötekniikkaa Tampereen ammattikorkeakoulussa. Takana on jo kolme opiskelun täyteistä vuotta, mutta onneksi valmistuminen häämöttää jo vuoden kuluttua, jolloin hän saa kannettavakseen sähköinsinöörin arvonimen.

Sähköiseen talotekniikkaan suuntautuneella Niskasella on ollut jo pidempi suhde työnantajansa kanssa. Keväällä 2009 hän lähetti kymmeniä hakemuksia yrityksiin Tampereella ja Helsingissä.

”Aktiivinen haku oli päällä, sanotaanko näin”, Niskanen muistelee.

Ensimmäisenä syöttiin tarttui PT-Sähkötekniikka Oy, jonka toimisto sijaitsee Itä-Pasilassa. Niskanen muutti työn perässä Helsinkiin ja syksyllä on edessä muutto takaisin Tampereelle.

Nyt Niskanen on yrityksessä kolmatta kesää.

”Tulin taloon ensimmäisen opintovuoteni jälkeen ja olin asentajana sen kesän. Viime kesänä olin myös asentajana, mutta siinä vaiheessa olin jo toimistolla ja tein vähän työmaahan liittyviä organisointitehtäviä, sähkösuunnittelua ja sen sellaista”, Niskanen kertoo.

Tänä kesänä hänen tittelinsä on työnjohtoharjoittelija ja tehtävänään työmaahan liittyvät organisoinnit.

”Jos saadaan uusia tarjouspyyntöjä, niin olen ollut mukana laskemassa tarjouksia niihin. Olen myös tehnyt vähän sähkösuunnittelua. Vaikka yrityksemme on pääasiassa urakointiyritys, niin myymme myös suunnittelupalvelua pienemmille kohteille. Kyseessä on siis kokonaisvaltainen rakentaminen eli sekä suunnitellaan että rakennetaan”, Niskanen kuvailee.

Niskanen valmistui Järvenpäästä sähköasentajaksi keväällä 2007 ja hän oli jo kerinnyt tehdä töitä asentajana ennen kuin jatkoi opiskelua ammattikorkeakoulun puolella. Hänellä on siis kokemusta muistakin sähköalan yrityksistä.

”Asennusmaailma on jo aika tuttu, näin voisi sanoa”, Niskanen toteaa.