Sähköasentajan perus- ja ammattitutkinnon kautta alan yrittäjäksi

20.4.2015

Tuukka Hänninen suoritti Amiedussa sekä sähköasentajan perus- että ammattitutkinnon. Nyt hän on yksi Suomen Työmaapalvelut Oy:n omistajista, ja toimii myös sen operatiivisena johtajana. Yritys on kasvanut nopeasti ja tekee sähköurakointeja Suomen suurimmille työmaille.

Tuukka HänninenTuukka Hänninen hakeutui opiskelijaksi Amieduun kaverin suosituksesta. Sähköala tuntui kiinnostavalta, ja motivaatio sähköasentajan perustutkinnon suorittamiseen oli kova. Tuukka valmistui vuonna 2008, ja hänellä on pelkästään positiivisia muistoja opiskeluajoilta.
 
– Koulutus oli erittäin tasokasta ja käytännönläheistä, Tuukka kiittelee.

Paljon tehdään käytännössä ja kouluttajat ovat todella hyviä. Ryhmän henki oli myös erinomainen. Vaikka valmistumisesta on jo vuosia, meillä on entisistä opiskelukavereista koostuva kymmenen hengen porukka, joka soittelee toisilleen edelleen viikoittain.
 
Perustutkinnon jälkeen Tuukka työskenteli sähköasentajana Cramolla. Opinnot olivat sujuneet niin hyvin, että Tuukka halusi opiskella lisää. Pääkouluttajan suosituksesta hän pääsi pian suorittamaan sähköasentajan ammattitutkintoa, ja valmistui keväällä 2011.
 
Yrittäjyydestä luonteva jatko ammattitutkinnolle.
 
Sähköasentajan ammattitutkinto toi hyvän lisän perustutkintoon, osaamiseen ja palkkaan, sillä Tuukka yleni Cramolla työnjohtajaksi.
 
– Ammattitutkinnon avulla sain sähköluvat ja pystyin ryhtymään sähköurakoitsijaksi. Sähköala on hyvin säännelty, eikä alan töitä voi tehdä ilman lupia, joten ilman ammattitutkintoa minusta ei olisi tullut työnjohtajaa. Ja näkyihän ammattitutkinto myös palkkapussissa, Tuukka kertoo.
 
Vuonna 2012 Tuukka perusti yhdessä neljän yhtiökumppaninsa kanssa Suomen Työmaapalvelut Oy:n. Yrittäjäksi Tuukan vei halu kehittyä ja toimia itsenäisesti.
 
– Nyt pystyn toimimaan laajemmin, tekemään sopimuksia ja päättämään itse. Toki isot ratkaisut hyväksytetään kollegoilla, jolloin enemmistö päättää. Yrittäjänä voin toteuttaa itseäni ja oloni on itsenäisempi, Tuukka sanoo.
 
Tuukka pitää myös työnsä monipuolisuudesta. Hän tekee sähköasennuksia, hinnoittelee ja laskuttaa sekä toimii työnjohtajana ja yleismiehenä.
 
Opiskelu kannattaa aina.
 
Suomen Työmaapalvelut Oy tekee mm. työmaasähköasennuksia sekä sähköurakointeja pienistä kohteista aina Suomen suurimpiin rakennuskohteisiin asti. Yritys on kasvanut nopeasti ja työllistää nyt yrittäjiensä lisäksi kolmetoista henkeä.
 
– Kaikki omat työntekijäni ovat suorittaneet tutkintonsa Amiedussa. Tiedän saavani motivoituneita ja osaavia tekijöitä, sillä teen tiivistä yhteistyötä kouluttajien kanssa, Tuukka kertoo ylpeänä.
 
Tuukan suunnitelmissa on Suomen Työmaapalvelut Oy:n kasvattaminen edelleen.
 
– Tulevaisuus näyttää lupaavalta. Tämä työ ei ole pelkkää sähköurakointia, vaan puolet on asiakaspalvelua. Ratkomme asiakkaan ongelmia ja teemme työt kunnolla loppuun asti. Olen iloinen, että maineemme on kiirinyt jo edellemme, sillä hommia riittää, Tuukka hehkuttaa.
 
Tuukka kannustaa opiskelemaan.
 
– Jos nykyinen työ ei maistu, niin alaa voi vaihtaa ja uudelle alalle kouluttautua aikuisenakin. Työnteon pitää olla hauskaa, ja opiskelu kannattaa aina. Suosittelen, Tuukka rohkaisee.