Monipuolisia sähköasennustöitä turvallisesti

25.7.2012

Vantaan Hiekkaharjun ammattiopisto Variassa opiskelevalle Eetu Vaaralalle aukeni kesätyöpaikka TakuuSähkön työkohteesta aktiivisen etsinnän seurauksena.

Vantaan ammattiopisto Variassa sähköalaa kaksi vuotta opiskellut 18-vuotias Eetu Vaarala työskentelee kuukauden ajan Teboil-huoltoaseman yhteydessä sijaitsevalla työmaalla Vantaan Voutilassa. Kesätyö on sisältänyt paljon erilaisia perussähköasennuksia. Vaaralan työtehtäviin kuuluu muun muassa johdotuksia ja kalustamista.

Eetu Vaarala teki muun muassa johdotuksia Vantaan Voutilan huoltoasemalla.Kesätyöpaikan etsiminen vaati hieman oma-aloitteisuutta ja aktiivisuutta. Vaikka työnantaja ei ollutkaan Vaaralalle entuudestaan tuttu, kesätyöt järjestyivät kuitenkin ilman sen suurempia ponnisteluja.

- ­Soittelin eri sähköfirmoihin ja sitä kautta paikka sitten lopulta löytyi, Vaarala toteaa.

Työturvallisuusasioita on jo käyty läpi jonkin verran koulussakin, mutta työmaalla niitä on vielä kerrattu ennen töiden aloittamista ja niiden ohella. Vaaralan mukaan häntä on opastettu oikein hyvin työtehtävissä ja turvallisuusasioissa.

- ­Ei mua varsinaisesti koulutettu ole, mutta on opastettu ja neuvottu ja esimerkiksi kerrottu, mitä työmaalla pitää olla mukana. Oikeat suojavarustukset tarvitaan ja kypärät pidetään päässä, Vaarala kertoo.

Sähköala on tuntunut nuoresta opiskelijasta hyvältä valinnalta ja se on ollut mielenkiintoista. Tarjolla on kesälläkin ollut paljon mielekästä hommaa. Edessä on viimeinen vuosi opintoja, mutta tulevaisuuden kuviot eivät kuitenkaan ole vielä täysin selvillä. Vaaralalle ei ole vielä selvää, minne hän haluaisi töihin opintojensa jälkeen.

­- En ole vielä hirveästi miettinyt. Sei ei ole niin ajankohtaista vielä. Inttikin on tässä välissä, Vaarala pohtii.