Työssäoppimisjakson kautta kesätöihin Turun uudisrakennuskohteeseen

27.7.2012

Turkulainen Henri Laakko on työskennellyt kesän ajan sähköasentajan hommissa Turun Raunistulassa sijaitsevassa uudisrakennuskohteessa. Kaksoistutkinnon suorittaneelle Laakolle kesätyö aukeni helposti tutun työnantajan kautta. Turun Raunistulaan valmistuu uusia asuntoja Turun Kutomo-rakennuksen yhteyteen.

Kaksoistutkinnon suorittanut 19-vuotias Henri Laakko valmistui keväällä sähköasentajaksi Turun Juhannuskukkulan koulutalosta. Laakko sai kesätöitä Raunistulassa sijaitsevalta YIT Rakennus Oy:n työmaalta, jossa rakennuskohteena on Asunto Oy Turun Kutomo. Barkerinrannan talot nousevat vanhan kutomomiljöön keskelle.

Työnantajana Turun Seudun Sähköasennus Oy oli Laakolle jo tuttu työssäoppimisjakson kautta. Olikin luontevaa jatkaa kesällä hommia samalla työnantajalla. Töihin tullessa Laakko perehdytettiin aluksi huolellisesti työtehtäviin ja sen jälkeen hommia onkin työmaalla riittänyt oikein hyvin.

Valmistunut Henri Laakko työskentelee kesän ajan Turun Seudun Sähköasennus Oy:lla sähköasennushommissa.- Mä olen tässä talossa tehnyt kaikenlaisia sähköasennuksia laidasta laitaan, kuten huoneistojen kalustusta, kaikki pistorasiat sun muut sekä vetänyt kaapeleita, Laakko kertoo.

Valmistuneella Laakolla ei ole vielä vakituista työpaikkaa. Kesätyön päätyttyä hän toivoo saavansa jatkaa samoissa hommissa, mikäli se on mahdollista. Muuten edessä on työnhaku ja uudet kuviot.

- Mä oon nyt neljä kuukautta vuorotteluvapaasijaisena. Sitten sen jälkeen katsotaan jatkoa, Laakko selittää.

Laakko on ehtinyt tehdä jo jonkin verran sähköasentajan töitä ja viihtynyt hommissa hyvin, mutta alun perin alan valinta ei ollut hänelle itsestään selvyys. Kaksoistutkinnon suorittaminen olikin kelpo ratkaisu - valintamahdollisuuksia on sitten enemmän tulevaisuuden varalle. Sähköasentajan töitä tehdessä osaaminen ja varmuus ovat kuitenkin kasvaneet.

- Kyllä tää ala on nyt vaikuttanut oikein hyvältä. Alussa oli vähä semmoista, ettei tiennyt, mitä tehdä, mutta kyllä se nyt tästä on lähtenyt hyvin liikkeelle, Laakko toteaa.