Rakennustyömaa tarjoaa käytännön näkökulmia insinööriopiskelijalle

27.7.2010

Mäntsälästä kotoisin oleva 25-vuotias sähköinsinööriopiskelija Matti Honkanen tekee kesätöikseen jo entuudestaan tuttuja sähköasennushommia Amplitilla. Tulevien kesien kesätöiltä hän odottaa muun muassa sähkösuunnittelua.

Ampilt Oy on tarjonnut Honkaselle kesän aikana mitä erilaisempia töitä, muun muassa sähkökaapin huoltoa Helsingin keskustan alla olevassa tunnelissa ja sähköasennusta kerrostalossa Tapiolassa.

”Olen tehnyt heikkosähköhommia, tuurannut muita jotka ovat kesälomalla ja käynyt viimeistelemässä niiden töitä. Nyt olen Tapiolassa ja täällä pääsee tekemään vähän kaikkea alan hommia. Nyt juuri olen menossa tekemään lattialämmityksiä ja putkitusta”, Honkanen listaa.

Vuoden Helsingin ammattikorkeakoulussa sähköä opiskelleena Honkanen toivoi pääsevänsä Kuva: Ilmari Koskinentekemään sähkösuunnittelua.

”Etsiskelin suunnittelu puolen hommia, mutta ne on vähän nihkeitä ottamaan ensimmäisen vuoden opiskelijoita, sitten kuitenkin tärppäsi täältä”, Honkanen kertoo.

Vaikka Honkanen on tehnyt ennenkin sähköasennushommia, niin nykyinen työ tarjoaa arvokasta työkokemusta tulevalle insinöörille.

”Näitä voisi sanoa oman alan töiksi, vähän eri näkökulmasta”, Honkanen puntaroi.

Nykyisen työnantaja on Honkaselle entuudestaan tuttu, joten kesätyöpaikan haaliminen oli kohtuullisen kivutonta.

”Amplitin homma tuli niin että soitin sinne, ja kuukauden päästä soitettiin takaisin että olisi töitä tarjolla. Lähetin muihinkin paikkoihin yhteensä noin parikymmentä hakemusta, joista yhteen pääsin haastatteluun”, Honkanen selittää.

Honkasen tulevaisuuden suunnitelmissa on toimia sähkösuunnittelijana. Oman yrityksen perustaminen kuuluu myös hänen tavoitteisiinsa.

”Asuintalojen ja toimistojen sähkösuunnittelu kiinnostaa ensisijaisesti”, Honkanen selventää.

Honkasta ei huolettanut se vaihtoehto, ettei kesätöitä olisi ollutkaan tarjolla.

”Yhdessä vaiheessa näytti siltä että ei tule mitään kesätöitä. Siinä tapauksessa elelisin säästöillä ja ottaisin rennosti koko kesän. Olin jo varautunut henkisesti siihen”, Honkanen muistelee.

Kesätöistä kerätyille rahoille ei ole keksitty ainakaan vielä kovin tarkkaa käyttökohdetta.

”Jouluna ehtisi vaikka reissaamaan”, Honkanen suunnittelee.