Sähköasennushommia laidasta laitaan

15.7.2013

Keväällä ammattiopistosta valmistunut Jimi Ranta sai helposti kesätöitä ennestään tutusta työpaikasta. Tällä hetkellä hän tekee sähköasennuksia Helsingin Kannelmäessä sijaitsevassa linjasaneerauskohteessa.

Jimi Ranta

19-vuotias vantaalainen Jimi Ranta valmistui keväällä Vantaan ammattiopistosta, jossa hän kävi sähköalan perustutkinnon. Kesätöitä ei tarvinnut kauaa etsiä, sillä hän pääsi töihin ennestään tutulle Amplit Oy:lle, jossa hän viime vuonnakin oli kesätöissä.

– Ei ollut ainakaan tänä vuonna vaikeaa löytää kesätyötä. Ensimmäisen työharjoittelun tein joskus sellaisessa firmassa kuin Akin Sähkö, mutta muuten olen ollut vain tässä Amplitissa. Olen ollut täällä tämän kesän, viime kesän ja varmaan kolme työharjoittelua, ja tarkoitus olisi jatkaakin täällä, Ranta kertoo.

Jimi RantaTällä hetkellä Jimi saa tehdä monipuolisia sähkötöitä Helsingin Kannelmäessä sijaitsevassa linjasaneerauskohteessa. Töitä riittää näillä näkymin lähes koko kesäksi.

– Teen täällä ihan laidasta laitaan erilaisia sähköasennushommia. Olen töissä elokuun puoleenväliin asti. Saa nähdä, miten ja milloin työsopimus sen jälkeen jatkuu.

Ranta kertoo päätyneensä aikoinaan valitsemaan sähköalan, koska se on aina kiinnostanut häntä. Sähkö onkin osoittautunut oikeaksi valinnaksi, sillä Jimi on viihtynyt sähköalan töissä hyvin.

– Pidän sähköalan töistä, koska saan tehdä niin monipuolisesti erilaisia hommia. Huonoa täällä työmaalla on se, ettei oikein aina tiedä, mitä pitäisi tehdä, joten ei pääse välttämättä heti tekemään, Ranta sanoo.

Jatko-opiskelu ei ole suunnitelmissa, vaan lyhyen kesäloman jälkeen palataan työmaalle.

– Ehkä elokuussa, kun työsopimus loppuu, voisi pitää lomaa ja lähteä ulkomaille. En aio ainakaan heti mennä opiskelupaikkaa hakemaan, vaan ajattelin jatkaa töitä näissä samoissa hommissa, Ranta suunnittelee.